Societat 29/07/2013

Els Bombers es comencen a retirar de Vallirana

Els efectius es desplacen a Miravet. Tot i així, 38 dotacions repassen durant la nit el perímetre de l'incendi

Ara
1 min

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat continuen treballant en l'incendi de Vallirana (Baix Llobregat) però van retirant esglaonadament els efectius a la zona per redirigir-se al foc de Miravet (Ribera d'Ebre), que continua actiu i sense control. La maquinària pesant que ha donat suport durant tota la jornada als Bombers també s'han retirat del foc de Vallirana.

Tot i això, fins a 38 dotacions terrestres continuen repassant durant la nit de dilluns a dimarts el perímetre de l'incendi, que també ha afectat els municipis de Cervelló i Torrelles de Llobregat, per remullar punts calents i evitar revifalles. El risc d'incendi forestal per dimarts es preveu que sigui més baix gràcies a la millora de les condicions meteorològiques.

Els agents rurals parlen d'un únic focus

D'altra banda, els agents rurals que investiguen les causes de l'incendi mantenen que únicament hi ha un focus i no descarten cap hipòtesi respecte a la seva causa. El cap de l'àrea bàsica dels agents rurals de l'Alt Penedès, Antoni Arcas, ha explicat que els agents ja han inspeccionat la zona on es va iniciar el foc "i de moment no hem trobat cap indici que determini les causes de les flames".

El foc, segons la investigació dels agents rurals, es va declarar en una zona que dista entre 300 i 500 metres de les urbanitzacions. "Únicament hi ha un focus, i per determinar-ne la causa continuarem treballant els pròxims dies", ha afegit Arcas.

stats