Deixen en llibertat els pares del nadó que ha donat positiu en cocaïna però els prohibeixen acostar-se a l'infant

La jutge que investiga el cas dicta una ordre d'allunyament i suspèn el règim de visites

Una jutge de Sabadell ha deixat en llibertat amb càrrecs els pares del nadó de 20 mesos que va ingressar d'urgències a l'hospital Parc Taulí de Sabadell amb símptomes d'haver ingerit cocaïna, però els ha prohibit acostar-se a menys d'un quilòmetre del nen i els ha suspès el règim de visites. L'infant està sota tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància de la Generalitat (DGAIA).

Detinguts els pares d'un nadó de 20 mesos que dona positiu en cocaïna

La jutge ha interrogat aquest divendres els pares de la criatura, a qui atribueix inicialment un delicte d'abandonament de família i sostracció de menors.

El primer diagnòstic dels metges és que el petit -a qui van portar a l'hospital perquè no es trobava bé- presentava símptomes que podria haver consumit drogues. Els metges van fer-li proves per comprovar si havia ingerit una substància estupefaent i els resultats del test de consum de drogues van donar positiu en cocaïna. Els progenitors també havien consumit aquesta substància.

Amb els resultats, els metges van activar el protocol contra el maltractament infantil, cosa que va fer que intervinguessin tant els Mossos d'Esquadra -que van arrestar els dos progenitors-, com la DGAIA, que ha assumit la tutela del nen.