Societat 28/03/2011

Demanden Madonna per acomiadament improcedent i impagament de sous

La cantant forma part del consell d'administració de Raising Malawi, una institució benèfica que s'ha gastat 3,8 milions de dòlars en una escola per a nenes que no s'ha construït

Redacció
1 min
madonna

BarcelonaVuit treballadors de la institució benèfica de Madonna a Malawi han demandat l'estrella del pop per acomiadament improcedent i impagament dels seus sous, segons l'advocat dels acomiadats. El consell directiu de la institució Raising Malawi va ser acomiadat després d'abandonar per mala administració els plans per construir una escola femenina avançada als afores de la capital, Lilongwe. Madonna, que ha adoptat dos nens de Malawi, va prestar 11 milions de dòlars a l'organització i ara forma part del seu consell d'administració.

L'advocat dels treballadors, Mzondi Chirambo, ha dit que la cantant tenia 14 dies per respondre a les seves demandes. "Van ser acomiadats pel consell d'administració de l'acadèmia per a noies Raising Malawi suposadament després del canvi de plans de no construir l'escola com s'havia planejat", ha dit Chirambo. "Els meus clients també estan sent obligats a signar acords de finalització discriminatoris abans que se'ls paguin els seus beneficis". L'advocat ha dit que un dels treballadors als quals representava era el president executiu del col·legi, altres ensenyaven el misticisme de la càbala jueva i altres estaven relacionats amb el projecte de l'escola.

La demanda s'ha presentat al Tribunal Industrial, que gestiona les disputes laborals. El representant de Madonna als Estats Units no ha estat immediatament disponible per fer declaracions.

D'altra banda, The New York Times ha declarat que el pla per construir l'escola ha fracassat després de no haver-se pogut demostrar en què es van gastar els 3,8 milions de dòlars que costava el projecte. El seu director executiu va dimitir a l'octubre entre crítiques a la seva gestió i per l'excés de despeses.

stats