Demanen sis anys de presó per a un bomber acusat de gravar els vestidors femenins

Les víctimes reclamen que l'home sigui apartat del cos

La fiscalia i l'Ajuntament de Barcelona, com a acusació particular, demanen sis anys de presó per a un bomber municipal acusat d'haver gravat algunes de les seves companyes amb una microcàmera que va instal·lar als vestidors femenins del parc de Sant Andreu. El consistori va obrir un expedient disciplinari a l'home el setembre del 2015 i posteriorment el va denunciar davant el jutjat de guàrdia de Barcelona.

La càmera la va trobar per casualitat una companya del cos als vestidors, segons ha avançat 'La Vanguardia'. Formava part d'un llapis de memòria. Quan va obrir els arxius que contenia va descobrir les gravacions.

La fiscalia explica que el bomber va col·locar suposadament el dispositiu sota d'un rentamans, enganxat amb un tros de velcro, entre els mesos de juliol i setembre del 2015. Contenia diversos arxius de vídeo, i al final d'una d'aquestes gravacions hi apareixia la imatge del mateix acusat retirant la microcàmera.

Suspès provisionalment de sou i feina

L'Ajuntament de Barcelona va suspendre l'expedient administratiu obert al bomber el 21 d'octubre del 2015, a l'espera que es dicti sentència sobre el cas, tal com estableix la llei. De moment manté l'home suspès de funcions i sou de manera preventiva.

El consistori ha ofert suport i acompanyament durant tot el procés a les víctimes de la gravació i ha posat a la seva disposició els serveis jurídics del consistori, segons han assenyalat a Efe fonts municipals.