Demanen 12 anys de presó per a una mare que hauria deixat paralític el seu nadó sacsejant-lo

La dona ha estat jutjada a l'Audiència de Barcelona

La Fiscalia demana 12 anys de presó per a una mare a qui acusa de deixar paralític el seu nadó de sis setmanes sacsejant-lo. El nen, que ara té set anys, ha perdut visió, li costa parlar i arrossega una discapacitat del 83% que provoca que hagi de dependre d'una altra persona per fer qualsevol cosa. Viu amb els avis, que també acusen la mare i demanen la mateixa condemna.

La dona ha reconegut que va sacsejar el nadó, però ha assegurat que ho va fer perquè "va deixar de respirar" i que no "volia fer-li mal". Segons l'escrit de la Fiscalia, la mare es va "enfurir i alterar" quan el nen va començar a plorar insistentment. El va posar de bocaterrosa, agafant-lo pels peus, li va pegar i el va sacsejar "insistentment i bruscament". El petit va acabar patint una apnea i la mare el va acabar portant a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, on va quedar ingressat a la unitat de cures intensives (UCI).

La Fiscalia assegura que la mare no pateix cap alteració psíquica que li impedeixi ser conscient dels seus actes. Té una altra filla de 10 anys a qui va acabar deixant a casa els avis perquè ella no se'n volia fer càrrec. L'àvia dels petits, que ha declarat com a testimoni, ha demanat "que es faci justícia" contra la seva filla, a qui ha qualificat de "monstre".

A més dels 12 anys de presó, la Fiscalia demana que la mare indemnitzi amb un milió d'euros el seu fill, tenint en compte que les lesions que li hauria provocat el faran dependre d'una tercera persona tota la vida. La Direcció General de la Infància i l'Adolescència (DGAIA) s'ha fet càrrec de la tutela dels petits, que ha cedit temporalment als avis.