Societat 16/01/2011

Demanen dos anys de presó a sis urbans per presumpta tortura a un detingut en una discoteca de Barcelona

2 min

BarcelonaLa fiscalia demana dos anys de presó a sis agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona que presumptament van agredir i torturar un detingut en una coneguda discoteca de la ciutat. L'home hauria ofert a dos membres del cos fora de servei una mica d'haixix i en adonar-se de la identitat dels dos suposats clients, els hauria agredit. Per això, el fiscal li demana vuit anys i mig de presó per tràfic de drogues, lesions i atemptat contra l'autoritat. Segons la fiscalia, els agents van agredir el detingut a la discoteca, durant el trasllat en furgoneta i a la comissaria de la Zona Franca. El judici començarà aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona i durarà quatre dies, fins dijous.

Segons la fiscalia, la matinada del 7 de setembre del 2006 Yuri S. J., de Trinitat i Tobago, era a la discoteca Bikini de Barcelona quan va oferir a V. B. V. i a R. A. A. 4,5 grams d'haixix per 20 euros.

Els dos agents, fora de servei, es van identificar verbalment i van ensenyar la placa de policies, però el venedor va empènyer un dels urbans i va estampar un got de vidre a la cara de l'altre.

A la discoteca hi havia quatre companys més dels agents, també fora de servei, que van anar immediatament a buscar a Yuri S. J. i també es van identificar com a policies.

L'home estava donant puntades de peu i cops de puny per impedir l'actuació dels agents. Però els policies el van poder reduir a terra, tot i que alguns agents van resultar lleument lesionats.

Els vigilants de seguretat de la discoteca es van endur l'home d'origen caribeny a una sala annexa on va ser custodiat per diversos agents que van esperar que arribés una patrulla uniformada. A continuació, dos dels agents van acompanyar-lo fins un furgó policial i un d'ells li va donar dos cops de puny al pòmul.

A la comissaria de la Zona Franca ja els esperaven els altres agents fora de servei i van assumir la instrucció de les diligències i la confecció de l'atestat. En una oficina de la comissaria, el primer agent agredit, davant de la resta de guàrdies urbans, li va donar dos cops de puny, diverses puntades de peu al turmell fins que el va tirar a terra. Sempre segons el relat de la fiscalia, després va ser agredit per la resta de policies.

El van aixecar i un dels agents va colpejar el detingut amb un objecte contundent al cap i li va apagar una cigarreta a l'espatlla, a més de preguntar-li constantment per la seva família, la seva feina, aficions i costums. Un altre agent va colpejar finalment l'home amb un pal de fregar que també li va passar per la cara.

Arrel d'aquestes agressions, l'home va patir contusions i erosions a la cara, al cap, a l'ull i a l'espatlla.

Per tot això, la fiscalia demana dos anys de presó i 720 euros de multa per a cada agent per un delicte de tortures i una falta de lesions, a més d'indemnitzar el detingut amb 1.200 euros. Per la seva banda, a l'home li demanen vuit anys i mig de presó i 3.530 euros de multa per tràfic de drogues, lesions i atemptat contra l'autoritat.

stats