Societat 30/05/2011

'Democracia Real Ja' també demana la dimissió de Felip Puig per la "brutalitat policial"

Expliquen que seguint l'exemple de Barcelona evitaran un desnonament a Madrid el 15 de juny i que hi haurà una gran manifestació internacional del moviment 15-M el proper 15 d'octubre

Miquel Codolar
2 min

MadridTres aturats i una "becària precària" han sigut els portaveus de la roda de premsa que Democràcia Real Ja ha fet a l'edifici okupat de la Tabacalera de Madrid. Després de projectar un vídeo amb l'actuació policial de la plaça Catalunya una de les primeres coses que han dit és que demanen la dimissió del conseller Felip Puig per la "brutalitat policial" que consideren que hi va haver i que corroboren les imatges que han mostrat.

Democràcia Real Ja s'ha desvinculat del moviment 15-M, tot i que ha explicat que personalment hi estan vinculats. Per això han anunciat que el proper 15 de juny, i seguint l'exemple de Barcelona, han quedat a dos quarts de deu del matí a la madrilenya plaça de Tetuan per evitar un desnonament. Han afegit que hi haurà una gran manifestació a tots els llocs on es celebren acampades del món el proper 15 d'octubre. Calculen que el moviment ha suposat la mobilització de 200.000 persones a les manifestacions de tot el món i 25.000 només a Madrid aquest dissabte.

Han recordat que els principis de Democràcia Real Ja són treballar perquè no hi hagi imputats a les llistes, hi hagi transparència i democràcia interna als partits, no hi hagi corrupció i es coneguin les donacions privades. Per aconseguir-ho estan recollint firmes per aconseguir portar al Congrés una ILP per canviar la llei electoral i esperen dur a terme altres mesures que estan estudiant. Consideren "difícil" aconseguir-ho abans de les eleccions generals però ho intentaran.

Han demanat als periodistes que tinguin "més fe" en la "intel·ligència col·lectiva que surt de les assemblees" després que una periodista francesa critiqués les dificultats que genera per als periodistes explicar un moviment "fragmentat informativament".

Pel que fa a les queixes dels comerciants de la Puerta del Sol, han assegurat que alguns gràcies a l'acampada guanyen "més d'un 200% més", una pizzeria està contenta perquè pot obrir 24 hores al dia i fa molts diners i altres venen menys que fa unes setmanes "perquè estem a final de mes".

stats