SOCIETAT
Societat 09/12/2011

Denunciades deu persones en dos mesos per simular ser víctimes de robatoris violents al Prat

En una de les denúncies, la presumpta víctima va explicar que el lladre li va posar una navalla a l’esquena per sostreure-li el seu telèfon mòbil mentre mantenia una conversa.

Ara
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han denunciat deu persones per haver simulat ser víctimes de robatoris violents en els darrers dos mesos al Prat de Llobregat.

Aquestes persones van denunciar en dependències policials situacions aparentment viscudes amb un alt component de risc o violència per a les pròpies víctimes.

En algunes d’aquestes denúncies, les presumptes víctimes simulaven detalladament situacions intimidatòries, com per exemple, un atracament a altes hores de la matinada on l’autor amenaçava amb una xeringa. Fins i tot, en aquesta denuncia, la víctima va esmentar que l’atracador feia molta pudor.

En una altra denúncia, la presumpta víctima va explicar que el lladre li va posar una navalla a l’esquena per sostreure-li el seu telèfon mòbil, mentre mantenia una conversa.

Estrebada de la bossa de mà

La denuncia més comuna és la de l’estrebada de la bossa de mà, on la víctima manifesta que el lladre la va fer caure al terra i que a l’interior de la bossa portava moltes joies d’or, càmeres fotogràfiques i altres objectes.

Els investigadors sempre es desplacen al lloc on presumptament s’ha comès el robatori i revisen l’existència de càmeres de vigilància per tal de comprovar imatges gravades dels fets. També es cerquen testimonis i es sol·liciten manaments judicials per esbrinar si les circumstàncies denunciades s’adeqüen a la realitat o no.

La policia recorda que formular denúncies falses i simular un delicte, està recollit en l’article 457 del Codi Penal i pot suposar fins i tot la detenció del denunciant. A més, generen un cost important en recursos policials i judicials.

stats