SUCCESSOS
Societat 18/08/2012

Denunciaran l'Ajuntament de Deltebre per un mort als correbous

La mort dijous d'un home en un correbou a Deltebre reobre el debat sobre la seguretat. L'Ajuntament ho atribueix a la fatalitat i els col·lectius animalistes denuncien que la plaça no era segura.

Dani Revenga
2 min
Un veí mostra a la càmera el lloc on va morir un home de 44 anys durant els correbous.

TARRAGONA.El jutjat d'instrucció número 1 de Tortosa investiga les circumstàncies en què es va produir la mort d'un home de 44 anys dijous, en un correbou a Deltebre (Baix Ebre). La víctima, José Fumadó Magriñà, va morir en caure-li a sobre una tanca envestida per un bou. Efectius dels Mossos d'Esquadra van reconstruir els fets ahir al matí a la plaça on es va produir la tragèdia. L'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa (ERC), va assegurar que s'havia facilitat tota la informació sobre les mesures de seguretat de l'indret i de les condicions en què s'havia organitzat el correbou. Tanmateix, Aspa va destacar: "Donem tota la informació com a mostra de bona voluntat, però estem segurs que la plaça complia amb tots els requisits pertinents". Aspa va coincidir amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, que la mort es va produir per "una fatalitat".

Però l'organització AnimaNaturalis, que lluita per la il·legalització dels correbous, denunciarà l'Ajuntament de Deltebre perquè considera que la plaça presenta diversos dèficits de seguretat. Aïda Gascón, directora de l'entitat a l'Estat, explica: "L'escassa seguretat en aquest tipus de places portàtils i estructures clarament deficitàries propicien aquest tipus d'accidents. Sabíem que tard o d'hora passaria alguna desgràcia, encara que no imaginàvem que pogués acabar amb la mort d'un home".

Places "medievals"

Gascón considera que "aquestes places són miserables i medievals". "Usen carros, camions i graderies fetes amb bastides. El seu muntatge no és professional, el fan les mateixes penyes organitzadores", explica. Segons el col·lectiu animalista, les característiques de la plaça vulneren l'article 13 de la llei 34/2010, una infracció que podria suposar una multa d'entre 60.001 i 150.000 euros o la inhabilitació d'un any per a l'organització d'espectacles taurins. AnimaNaturalis tramitarà la denúncia a través del departament d'Interior de la Generalitat.

Dia de dol, però més bous

Enmig d'un ambient de consternació a tot el municipi, que aquests dies celebra la seva festa major, l'Ajuntament de Deltebre va decretar un dia de dol oficial. Les banderes van onejar ahir a mig pal i la del municipi va incorporar un crespó negre.

Els actes de la festa major van quedar suspesos durant tot el dia, però es reprendran amb normalitat dissabte i fins demà diumenge, l'última dia de la festa major. Per a aquests dos dies hi ha programats diversos espectacles taurins que, en principi, se celebraran amb normalitat.

stats