Societat 09/05/2012

Denunciat a la Fiscalia un curs de prostitució que garantia feina en acabar

La Generalitat Valenciana considera que desenvolupar el curs i publicitar-lo poden ser activitats constitutives de delicte

Efe
2 min
Prostitutes a peu de la N-II al matí.

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha denunciat a la Fiscalia un curs de "prostitució professional", que garantia feina en acabar i que es publicitava en zones universitàries de València.

Així ho ha confirmat la directora general de Família i Dona del govern del País Valencià, Celia Ortega, que ha assegurat que l'executiu creu que la publicitat de l'empresa sobre aquest curs i el desenvolupament d'aquesta activitat són constitutius de delicte però que qui ho ha de determinar és la Fiscalia.

A més d'aquesta denúncia, en conèixer els fets, la Generalitat Valenciana va iniciar el "procediment habitual" i va exigir a l'empresa, a través d'un escrit, la retirada de tota la publicitat d'aquest curs.

Ortega ha explicat que van tenir coneixement ahir dijous que al voltant d'algunes universitats de València es repartia la publicitat dels cursos de prostitució i ha defensat que el govern valencià ha actuat amb "immediatesa" i "contundència" davant una pràctica que consideren "menyspreable".

Aprofitar-se de la crisi

"Si ja de per si és lamentable -aquesta iniciativa-, més encara ho és emprar una població tan sensible com el col·lectiu de joves i aprofitar les taxes d'atur incentivant i motivant la prostitució", ha denunciat Ortega.

La directora general de Família i Dona ha qualificat de "barbaritat" que el curs oferís classes teòriques i pràctiques i que garantís una ocupació quan es finalitzés. "És menyspreable tot, però utilitzar el moment actual per a actuacions d'aquest tipus, ho fa més condemnable encara", ha subratllat.

Ortega ha explicat que l'actuació de la Generalitat Valenciana és tan recent que encara "no ha donat temps a conèixer si el responsable de l'empresa ha rebut l'escrit" ni la decisió de la Fiscalia sobre això. "Farem el possible perquè no doni temps i no es permeti que es realitzi aquest curs", ha conclòs la directora general de Família i Dona de la Generalitat Valenciana.

stats