Publicitat
Publicitat

Busquen una adolescent de Girona que ha fugit amb el seu xicot

L'últim cop que se la va veure va ser a Barcelona aquest dimarts

Una fugida que podria ser una escapada romàntica té mobilitzats els Mossos d'Esquadra i patint una família. Després del cas de la Martina de la setmana passada, aquest dimarts ha tornat a saltar a les xarxes socials la desaparició d'una altra adolescent:  n'hi ha més 1.400 a l'any, de manera que moltes no arriben mai a conèixer-se públicament. Ara es tracta d' una noia de 14 anys que es diu Maria Planas Arans El pare i l'entorn de la jove han difós la seva imatge a través de les xarxes socials , on es demana que si algú la veu, avisi de seguida la policia o truqui al 112.

L'últim cop que va ser vista, a Barcelona, duia una jaqueta verda, de l'estil 'bomber', i anava acompanyada d'un noi, que és el seu xicot i que té 18 anys. De fet, el pare de la Maria va poder parlar ahir amb el jove per telèfon, que li va dir que la noia era amb ell i que marxaven junts, però no va dir on anaven, per evitar que els trobin o almenys que ho facin fàcilment.

Posteriorment, arran de la denúncia presentada per la família de la Maria, la policia va parlar amb l'àvia del noi, que els va confirmar que estaven junts i que havien agafat roba i havien marxat. També se sap que la noia ja havia marxat una vegada de casa seva i havia anat a casa del xicot, però aquesta vegada han marxat tots dos junts i intenten que no se'ls localitzi.

Els investigadors han posat en marxa tots els mecanismes que cal, amb el suport del jutjat, per localitzar la menor. 

Els Mossos d'Esquadra reben cada any 3.553 denúncies sobre persones desaparegudes i el 41% d'aquestes són joves menors d'edat d'entre 13 i 17 anys. Aquest percentatge representa que, de mitjana, cada any desapareixen un total de 1.456 menors. Del total de les desaparicions, un 48% de les persones tornen voluntàriament a casa i en un 20% dels casos cal la intervenció policial. La resta de casos són persones majors d'edat que marxen de casa però que no volen ser trobades, és a dir, que encara que la policia les localitzi, no volen que la família ho sàpiga i demanen que no s'informi els parents del seu parador, un desig que la policia ha de respectar.

El 75% de les persones desaparegudes, tant majors com menors d'edat, tornen o són localitzades en els primers quatre dies. Un 30% apareixen el primer dia després d'haver desaparegut.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de