Denuncien l'agressió de tres homes a dues dones, una d'elles transsexual

Els fets van passar al carrer Alcolea, al barri de Sants

Dues dones, una d'elles transsexual, han denunciat que dissabte, 3 de febrer, van ser agredides a Barcelona per tres homes que van baixar d'un cotxe, les van insultar, les van colpejar i li van trencar el nas a la dona transsexual.

Segons ha informat l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH), l'agressió va tenir lloc al al carrer Alcolea, al barri de Sants, i l'únic mòbil aparent podria ser l'homofòbia.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat a Efe que investiguen el cas després de la denúncia presentada per les dues joves, que van ser agredides cap a les 03.00 h de dissabte quan caminaven juntes. Segons la denúncia, un grup de joves que anaven en cotxe es van identificar com a policies i van intentar detenir-les, però les dues noies van desconfiar.

Va ser llavors quan el conductor i el copilot del cotxe, i podria ser que una tercera persona, van baixar i van clavar cops a les dues dones sense motiu aparent, segons consta a la denúncia. "Aquest gravíssim incident podria suposar un delicte d'odi", ha afirmat el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, que ha advertit que es tracta del segon atac cap a persones del col·lectiu LGTBI utilitzant el mateix mètode.

"Són homes que circulen en cotxe i quan detecten possibles persones LGTBI les ataquen i agredeixen", ha dit Rodríguez, que ha recordat que fa unes quantes setmanes una parella de gais van ser agredits de la mateixa manera a la Mar Bella de Barcelona.

Rodríguez ha exigit a la Generalitat i a l'Ajuntament de Barcelona que disposin "de tots els mitjans necessaris per poder identificar els agressors". De moment, els Mossos investiguen els fets i intenten identificar-los.