Denuncien que un grup de militars ha estripat una estelada a prop del monestir de Sant Pere de Rodes

Es tracta d'una zona on és habitual que l'exèrcit espanyol hi faci exercicis

Diversos testimonis han denunciat aquest dimecres que un grup de militars que es trobaven fent exercicis a la zona ha arrencat l'estelada que oneja al Coll del Mosquit, a prop del monestir de Sant Pere de Rodes. Segons ha explicat el responsable del restaurant del monestir, Xavier Bassagall, el grup estava format per almenys una trentena de persones i quan han arribat fins al Coll del Mosquit han tret l'estelada i han tornat a baixar. Per la seva banda, el regidor de Governació de l'Ajuntament del Port de la Selva, Roger Pinart, ha confirmat que l'Ajuntament tenia constància que aquest dimecres els militars farien exercicis i que les pràctiques a la zona són habituals.

A l'espera d'acabar de recopilar la cronologia dels fets, que s'han produït al voltant de les nou del matí, Pinart ha explicat en declaracions a l'ACN que diversos testimonis han recriminat l'acció al grup de militars, tot i que n'han fet cas omís.

D'altra banda, Basagall ha comentat com altres testimonis han vist el grup de militars a Llançà, en direcció al monestir de Sant Pere de Rodes, on aproximadament una hora i mitja més tard haurien arrencat l'estelada.

Més continguts de