Societat 23/08/2011

Desactivada l'alerta per risc d'incendi

Protecció Civil ha rebaixat el risc per focs forestals i ha situat en fase de prealerta el pla Infocat després que les temperatures també han baixat

Redacció
1 min

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat, a les 11.34 hores, la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya, l'Infocat, per la disminució del risc d'incendi. Tot i haver desactivat el pla Infocat, queda ara en fase de prealerta, ja que s'ha rebaixat el risc d'incendi però encara hi és present.

L'alerta del pla es va establir divendres, 19 d'agost, a les 14.30 hores, ja que segons la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, entre el dia 17 i el dia 23 d'agost, Catalunya es trobaria sota els efectes d'un episodi de perill d'incendi forestal. Això era conseqüència d'una situació de sud moderada i duradora que implicava un progressiu increment del perill d'incendi forestal, i amb més risc com més lluny del litoral, amb altes temperatures i baixes humitats relatives. Ja s'havia establert la prealerta del pla Infocat des de dimecres, i l'activació, divendres, va coincidir amb l'arribada de l'onada de calor, quan es van començar a assolir les temperatures més altes de tot aquest estiu. Unes temperatures que ahir ja van començar a anar de baixa.

stats