Societat 21/07/2012

Desactivada l'alerta de l'Infocat després que cap dels incendis declarats estan actius

Protecció Civil manté la prealerta per risc d'incendi a catorze comarques del nord-est i sud del país

Acn
1 min
L'incendi forestal de Sant Feliu Sasserra ja ha afectat 250 hectàrees, segons el primer balanç provisional

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat aquest matí la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya Infocat, perquè cap dels incendis declarats aquest divendres es troba actiu. Tant l'incendi de Grions, a Sant Feliu de Buixalleu, com el de Llagostera s'han donat per controlats, mentre que el de Sant Feliu Saserra està en fase de control i es preveu que es doni per controlat al llarg d'aquesta tarda.

D'altra banda, Protecció Civil manté la prealerta per risc d'incendi a catorze comarques del nord-est i sud del país. La prealerta es mantindrà, com a mínim, durant tot aquest dissabte a l'Anoia, Alt i Baix Empordà, Gironès, Pla de l'Estany, Segarra , Alt i Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta.

Al llarg del matí cinc dotacions del cos de Bombers de la Generalitat continuen fent tasques de vigilància per comprovar que no hi ha cap punt calent a la zona afectada pel foc a Sant Feliu de Buixalleu, que ha cremat vuit hectàrees de vegetació forestal. Pel que fa a l'incendi de Llagostera es mantindrà un dispositiu d'una dotació per evitar revifalles.

D'altra banda, l'incendi de Sant Feliu Sasserra continua en fase de control. Aquest matí, 21 dotacions terrestres treballen en les tasques d'extinció del foc i al llarg del dia un helicòpter de comandament farà algun vol de reconeixement de la zona de l'incendi.

Els municipis de Sant Feliu Sasserra i Lluçà mantenen activats els seus respectius plans d'emergències locals en fase d'emergència.

El telèfon d'emergències 112 ha atès 1.172 trucades relatives als diferents incendis des d'abans d'aquest dijous i fins aquest dissabte.

stats