Desallotgen un avió a l'aeroport del Prat per un mòbil que s'ha incendiat

Un passatger estava carregant el telèfon amb una bateria externa i s'hi ha calat foc

Un telèfon mòbil que s'ha incendiat ha fet que s'hagués de desallotjar tot un avió de Ryanair a l'aeroport del Prat aquest migdia. A causa del foc que a l'aparell d'un dels passatgers, segons informa l'ACN, s'ha activat el protocol d'emergència i s'ha fet sortir els passatgers a través d'un tobogan inflable.

"Els passatgers del vol de Barcelona a Eivissa, amb sortida prevista a les 15.15 hores, han estat evacuats d'emergència a causa del foc en un telèfon mòbil mentre s'estava carregant per una bateria portàtil", han confirmat fonts de la companyia irlandesa. "Tots els passatgers han sigut traslladats de manera segura a la terminal i la tripulació de cabina s'ha fet càrrec del telèfon mòbil", han afegit fonts de la companyia, que ha noliejat un avió de substitució perquè els afectats poguessin volar cap a la destinació "amb el mínim retard possible".

Segons el web d'Aena, la nova sortida cap Eivissa s'ha fet a les 18.45 hores de la T2, amb un retard de tres hores i mitja respecte a l'hora prevista. "Estàvem a punt d'enlairar-nos, ens indicaven que poséssim els dispositius en mode avió i en aquell moment ha començat a sortir fum d'un aparell, i a continuació flames. Tothom s'ha espantat, han començat a cridar i de seguida la tripulació ha obert portes i han habilitat el tobogan d'evacuació", ha explicat un dels passatgers, Jordi Vilagut, al canal 3/24.

Vilagut ha concretat que l'aparell incendiat era una bateria externa d'un telèfon mòbil, propietat d'un noi de Nova Zelanda. El passatger ha assegurat que alguns ocupants s'han fet cremades lleus a causa del fregament amb el tobogan, i també s'ha mostrat crític amb la tripulació de Ryanair a bord de l'avió. "Des del meu punt de vista, la tripulació, en comptes de calmar el passatge, més aviat l'ha esverat, perquè han volgut que tothom sortís corrents i en estampida. La gent s'ha espantat, però afortunadament no ha passat d'aquí", ha explicat Vilagut.