L'incendi forestal a Llutxent, al País Valencià, ja ha cremat 754 hectàrees

Hi ha 2.500 persones desallotjades d'urbanitzacions pròximes, entre les quals els avis d'una residència de la Drova, a Barx (Safor)

L'incendi forestal que va començar a primera hora de la tarda d'ahir dilluns a Llutxent, al País Valencià, ha cremat 754 hectàrees, segons l'última perimetració, i continua actiu, segons informa el Centre d'Emergències de la Generalitat Valenciana.

Les persones desallotjades com a conseqüència d'aquest incendi a la Vall d'Albaida són 2.500, d'urbanitzacions pròximes a l'incendi, entre les quals hi ha els avis del Centre Sociosanitari Mondúver a la urbanització de la Drova, a Barx (Safor).

Els desallotjats han sigut acollits al poliesportiu del Raval de Gandia i els ha atès la Creu Roja i personal de l'Ajuntament.

Des de primera hora del matí s'han anat incorporant gradualment els mitjans aeris d'extinció. Durant la matinada hi han treballat 8 unitats de bombers forestals de la Generalitat de València, 5 autobombes, 8 brigades de la Diputació de València i 5 unitats del Consorci de Bombers de València. A més a més, la Unitat Militar d'Emergències (UME) hi ha treballat amb 120 persones i 40 vehicles.