SOCIETAT
Societat 29/03/2011

Desallotgen els joves acampats a la plaça de la Vila de Gràcia

Els joves protestaven contra la privatització del casal La Fontana. La Guàrdia Urbana ha acabat amb la seva acció a les dues de la matinada

Redacció
1 min

BarcelonaLa cinquantena de participants en l'acampada de protesta contra la privatització del casal de joves La Fontana han estat desallotjats aquesta matinada de la plaça de la Vila de Gràcia, on volien quedar-se fins dijous per fer arribar els seus arguments a les autoritats del districte, la seu del qual està situada a la mateixa plaça. Cap a les 2 hores de la matinada, agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana han acabat amb l'acció i han obligat els joves a marxar, segons informa la Plataforma d'Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG). Els agents han retirat una quinzena de tendes i han hagut d'arrossegar alguns dels manifestants que s'han resistit a abandonar la plaça.

Els joves havien instal·lat les tendes i tenien previst estar-se a la plaça fins dijous i entre tant organitzar xerrades, activitats de lleure per a nens i dinars populars amb l'objectiu d'aconseguir més suport al seu projecte de gestió veïnal de l'espai que l'Ajuntament vol, segons ells, privatitzar. El consistori barceloní va obrir al desembre un “concurs de dinamització” que va guanyar una empresa de Viladecans, que gestionarà el pressupost de 440.000 euros previst per a l'espai.

Els joves volen obrir "un espai de negociació amb possibilitats reals de diàleg” per passar a “una gestió de l'equipament per part de les diferents entitats del teixit associatiu del barri". La plataforma agrupa set esplais i agrupaments escoltes de la vila de Gràcia així com l'Assemblea de Joves i l'Ateneu Popular de Vallcarca. Els integrants ja han lliurat prop de 3.000 signatures en suport al projecte de gestió "cívica, ciutadana o veïnal".

VÍDEO CEDIT PER XAVIER BORRÀS

stats