Societat 18/11/2011

Desallotgen l'immoble ocupat pel 15-M al carrer Consell de Cent de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han desocupat aquest matí una antiga seu de Caixa Sabadell, al barri del Fort Pienc. Indignats i estudiants també han ocupat un edifici a la plaça Duc de Medinaceli

Ara
2 min

BarcelonaEn el marc de la campanya que han anomenat Alliberament Generals, membres del moviment 15-M van ocupar dimecres a la nit una antiga seu bancària de Caixa Sabadell situada al carrer Consell de Cent de Barcelona, al barri del Fort Pienc, que aquest matí ha estat desallotjada pels Mossos d'Esquadra. Segons la policia, l'actuació s'ha produït després que diversos testimonis certifiquessin que l'immoble s'acabava d'ocupar i que el propietari denunciés els fets a la comissaria. En el moment del desallotjament, hi havia dins la planta baixa de l'edifici nou persones. Totes elles han estat identificades i imputades per un delicte d'usurpació de béns immobles. A l'exterior, un grup d'unes vint persones, segons Mossos d'Esquadra, s'han concentrat en contra del desallotjament.

La crida a ocupar espais en desús "perquè siguin autogestionats pel poble" que han convocat els indignats amb el nom d'Alliberaments Generals durant la setmana prèvia a les eleccions i seguint l'exemple de la finca ocupada per allotjar desnonats a Nou Barris, però, també els ha portat a entrar, per exemple, a un edifici buit de la plaça Duc de Medinaceli. Els Bombers de Barcelona han inspeccionat aquest matí aquest altre immoble ocupat perquè els Mossos d'Esquadra sospiten que l'edifici està en molt mal estat i temen que hi pugui haver risc d'esfondrament. Més d'un centenar de persones van ocupar l'espai al final de la manifestació d'estudiants pels carrers de Barcelona d'aquest dijous. Tan bon punt es va produir l'ocupació el propietari la va denunciar. Un nombre indeterminat de persones hi ha fet nit. Aquest divendres, els Mossos han avisat els Bombers de Barcelona perquè facin una inspecció ocular de l'edifici.

D'altra banda, aquest vespre els indignats han convocat a reprendre l'acampada en punts ja emblemàtics com la plaça Catalunya de Barcelona. Ja fa una setmana que la primera tenda es va instal·lar a la plaça i el moviment confia que l'acampada es faci avui més multitudinària.

stats