Desallotgen les famílies del bloc ocupat L'Armadillo, al barri de Gràcia

L'Ajuntament assegura que es reallotjaran les persones vulnerables que hi vivien

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat, aquest dimecres, el bloc ocupat L'Armadillo, al barri de Gràcia, on, segons l'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia, hi vivien 29 persones, entre les quals cinc menors. El bloc, situat al carrer Sant Salvador, portava ocupat sis anys i els Mossos l'han buidat per ordre judicial, segons han confirmat fonts policials a aquest diari. Fonts municipals han explicat a l'ARA que fa temps que tenien detectats els vuit nuclis familiars que vivien en aquest immoble i que el consistori té el compromís de reallotjar les quatre famílies més vulnerables, mentre que la propietat de l'espai, el fons d'inversió Cerberus, ha acatat el compromís de donar una alterativa d'allotjament a les altres quatre famílies. "Ara se'ls ofereix un allotjament d'emergència, però no es quedaran al carrer", defensen des de l'Ajuntament.

El conseller d'Habitatge al districte, Robert Soro, ha assegurat que els procediments es van activar fa un any i mig i que, tot i que es va intentar negociar amb la propietat una pròrroga per al desallotjament, no hi va haver entesa. Tot i així, ha apuntat que malgrat no estar obligada per llei, la propietat sí que ha acceptat oferir pisos amb un lloguer social a quatre famílies i que quatre més tindran alguna solució municipal, sigui via borsa d'habitatge social o de la Mesa d'Emergència. 

Cap de les vuit famílies que els serveis socials municipals tenien comptabilitzades que vivien a L'Armadillo eren al bloc en el moment del desallotjament, que s'ha produït sense incidents. Però Soro ha admès que n'ha arribat alguna altra que no tenien controlada i per la qual ara es busquen solucions. Sobre les famílies que els serveis socials no tenien en seguiment, ha defensat que es valorarà "cas per cas". El consistori defensa que, mentre no es concreten totes les solucions, s'habilitaran pensions perquè ningú no es quedi al carrer.

La policia ha retirat les persones que es concentraven a la porta de l'edifici i ha anat expulsant els veïns que hi havia a l'interior. Segons l'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia, que ha denunciat la manca d'alternatives habitacionals per als inquilins de l'espai, les mateixes famílies hi estan instal·lades des de fa sis anys i, en aquest temps, no han rebut cap resposta social com a alternativa d'allotjament. El bloc, que era propietat del BBVA, va passar, el mes de novembre del 2017, a mans del fons d'inversió Cerberus i està gestionat per l'empresa  Divarian.

L'Armadillo, al número 16 del carrer Sant Salvador, tenia dictat un desallotjament amb data oberta durant tot el mes de febrer. El desallotjament s'ha produït, finalment, avui sense incidents remarcables. Una de les persones que vivien al bloc és l'Ana Maria. S'emociona quan recorda quan va arribar a l'edifici, fa tres anys, amb una nena en braços i dos fills més. "Era la tercera vegada que ens desallotjaven i no trobàvem cap solució", ha explicat en declaracions a l'ACN. Explica que fa 17 anys que viu al barri de Gràcia i q ue l'Ajuntament els va assegurar que els ajudaria a tenir un habitatge social a Baró de Viver, però després els van oferir una pensió i al final "ja no hi havia res per a ningú", exposa.

Més continguts de