Societat 11/10/2011

Alerta roja i desallotjament al sud de l'illa del Hierro per a una possible erupció marítima

Les autoritats han demanat als més de 500 habitants de La Restinga que abandonin les seves cases com a mesura preventiva

Ara
1 min
Els veïns del Hierro s'allotgen al camp de futbol / REUTERS

Las Palmas de Gran CanàriaEl nivell d'alerta pervolcànica ha pujat al sud de l'illa del Hierro fins al seu nivell màxim: el vermell. El govern canari ha decidit evacuar la població de La Restinga, el poble més meridional de l'illa del Hierro, com a mesura preventiva davant d'una possible erupció submarina com la que es va registrar ahir.

Les autoritats han demanat a les més de 500 persones que viuen en aquest poble que es traslladin al punt de trobada previst en el Pla de Risc Volcànic -el camp de futbol- davant de la possibilitat que es produeixi una altra erupció, més propera a la costa que la d'ahir.

L'erupció submarina d'ahir es va localitzar a cinc quilòmetres de la costa i a 1.000 metres de profunditat i per això no va implicar cap risc per a la població de l'illa. Els experts de l'Institut Geològic Nacional i del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han advertit que és possible que s'obri un nou focus eruptiu més proper a la costa.

stats