SOCIETAT
Societat 18/05/2011

Una bomba simulada obliga els Mossos a activar un gran dispositiu de seguretat al centre de Barcelona

Estava tan ben feta que els Mossos han necessitat més de dues hores per descartar l'amenaça. La Guàrdia Urbana ha ampliat el cordó de seguretat i ha desallotjat edificis propers. El paquet estava dins un autobús

Marta Català
2 min

BarcelonaEls Mossos han necessitat més de dues hores per verificar que el paquet sospitós que ha aparegut dins un autobús al centre de Barcelona no era una bomba. Cap a les 16.15, els artificiers han comprovat que es tractava d'una bomba simulada. Estava tan ben feta que els agents han hagut d'actuar amb molta prudència.

La troballa s'ha fet a l'altura del número 13 de la Ronda de Sant Pere cap a les dues del migdia i s'ha aïllat la zona del trànsit de vehicles i de persones. L'autobús es trobava aturat al carril dret de la via, molt a prop de la cantonada amb Plaça Catalunya i Passeig de Gràcia.

Fins a la zona s'hi han desplaçat nombroses dotacions de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana de Barcelona i unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques. També s'ha acordonat la Plaça Urquinaona i els carrers situats a uns 150 metres a la rodona. La prudència ha obligat fins i tot a ampliar el perímetre i a abaixar la persiana d'El Corte Inglés, tot i que no ha calgut desallotjar-lo.

TMB ha avisat la Guàrdia Urbana

L'autobús és de la línia 22. Ha estat Transports Metropolitans de Barcelona qui ha donat l'avís després que es detectés la presència d'un artefacte sospitós a bord del bus. Els Mossos han obligat tots els passatgers a baixar del vehicle i la Guàrdia Urbana ha acordonat la zona fins a la plaça Urquinaona.

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec del cas. La Guàrdia Urbana regula el trànsit i controla la zona acordonada.

Alguns veïns molestos

Segons informa l'ACN, alguns dels veïns i treballadors propers a la zona on es troba estacionat l'autobús s'han queixat perquè, pràcticament una hora més tard de l'avís, ningú els ha avisat de la possible presència d'un artefacte prop dels seus domicilis i llocs de treball. És el cas d'una treballadora d'un establiment d'estètica, de nom Sandra, que ha sortit del seu lloc de treball després de veure com els empleats de les empreses situades en pisos superiors sortien precipitadament.

Una altra dona, d'avançada edat i que no s'ha volgut identificar, també ha sortit de casa seva sense que cap agent policial l'avisés i visiblement nerviosa i molesta intentava identificar el seu company perquè també sortís de l'edifici.

Per la seva banda, un empleat de la botiga McQueen de la Plaça Urquinaona ha explicat que al voltant de tres quarts de tres els Mossos d'Esquadra els han demanat que no sortissin de l'establiment, però que poc després els han instat a tancar la botiga i allunyar-se de la zona.

stats