Societat 04/07/2012

Els Mossos desallotgen sis històriques cases okupades de Gràcia

L'operatiu, que es va ajornar ara fa un mes i mig, s'ha saldat amb almenys 18 persones identificades i el tancament de les cases que feia vuit anys que formaven part del moviment okupa

Albert Balanzà
1 min
Agents dels Mossos, en un moment de l'operació

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dimecres a primera hora del matí fins a 18 persones que ocupaven sis cases okupades històriques de districte de Gràcia, al carrer Mare de Déu de la Salut. Les cases, conegudes en el moviment okupa com les Torres de la Salut, estaven allotjades des de feia vuit anys i tenien pendent des del mes de maig l'ordre de desallotjament.

L'operació policial contra Marichiweu, la Gruta, Equipo B o Vila Vicenta -així s'anomenaven algunes de les cases- ha començat a les set del matí amb el desplegament de mitja dotzena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra i el suport de la Guàrdia Urbana. Els agents de la Policia de la Generalitat han identificat 18 persones però no hi ha hagut cap detenció. L'operació ha comportat fortes retencions de trànsit a la zona, tant per l'alta concentració de vehicles a la Travessera de Dalt a aquella hora com per l'entrada a l'escola que hi ha al mateix carrer Mare de Déu de la Salut.

stats