SUCCESSOS
Societat 20/04/2011

Desmentellen un laboratori clandestí de cocaïna a Gelida

S'han detingut quatre persones i s'han intervingut quatre quilograms i mig d'aquesta substància

Marta Català
1 min

BARCELONAEls Mossos han desmantellat un laboratori clandestí de transformació i síntesi de cocaïna, ocult en una masia de la localitat de Gelida, a l'Alt Penedès. L'actuació policial va ser tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Vilafranca del Penedès.

Una trucada anònima va alertar els Mossos d'Esquadra de la presència d'unes persones enmig de la muntanya que vestien bates blanques, portaven màscares de protecció respiratòria i estaven manipulant, aparentment, productes químics.

Els Mossos van poder certificar l'existència d'un laboratori clandestí situat en el porxo d'una masia al mig de la muntanya, d'una forma molt similar als laboratoris de cocaïna que acostumen a ubicar-se a la selva colombiana. En el laboratori hi havia també nombrosos productes químics necessaris per a la transformació de la pasta base de cocaïna a clorhidrat de cocaïna.

Aquest procés consisteix en el tractament de la pasta base de cocaïna amb diferents substàncies químiques com l'èter etílic, acetona i àcid clorhídric. Així, una vegada assecada la barreja s'obté el clorhidrat de cocaïna, que és el format general de distribució al consumidor final.

En aquesta operació policial es van intervenir quatre quilograms i mig de cocaïna, juntament amb una cinquantena d'ampolles d'amoníac, èter, acetona, etanol, àcid clorhídric i d'àcid sulfúric, així com uns cinc quilograms de substàncies de tall i abundants estris per a la manipulació i tractament de la substància estupefaent.

En el moment de la intervenció, els Mossos d'Esquadra van detenir quatre persones. Dos dels detinguts són parella i havien llogat la masia on s'havia instal·lat el laboratori també per viure-hi.

stats