SOCIETAT
Societat 10/05/2011

Desarticulada una xarxa que enviava cocaïna al Regne Unit i a Eivissa

S'han intervingut 35 quilos de cocaïna i s'han detingut 10 persones. La xarxa ocultava la droga en dobles fons de camions de gran tonatge

Agències
2 min

BarcelonaLa policia espanyola ha desarticulat una xarxa que enviava cocaïna al Regne Unit en camions de gran tonatge i també en distribuïa a Eivissa, on els narcotraficants invertien en propietats i tenien previst establir negocis relacionats amb el turisme de classe alta. Els agents han detingut deu persones i s'han interceptat 35 quilos de cocaïna, a més de quatre armes de foc i 65.000 lliures i 71.500 euros. La xarxa ocultava la droga en dobles fons dels vehicles i subcontractava conductors per transportar-la fins a Anglaterra.

Diversos membres de la xarxa acompanyaven el comboi per evitar que es produïssin robatoris o impagaments. El líder de l'organització, encara que no treballava, mantenia un ritme de vida molt elevat, conduïa vehicles de gamma alta i tenia diversos pisos llogats per tota la geografia de l'Estat. Alhora, s'encarregava de preparar dobles fons en camions de gran tonatge, amb l'objectiu de traslladar grans quantitats de cocaïna al Regne Unit sota la cobertura del transport de mercaderies legals. L'organització feia ús d'un important nombre de telèfons mòbils, i tenia el suport del propietari d'un negoci de telefonia situat a Barcelona. Aquesta persona desenvolupava una labor logística per proveir els narcotraficants de telèfons mòbils i smartphones. 



Segons la investigació, l'organització tenia una estructura jeràrquica i amb un repartiment molt concret de funcions. Al capdamunt de la piràmide hi havia el principal detingut, encarregat de contactar amb diverses organitzacions per aconseguir la droga, ja que no tenia un distribuïdor fix. Com a cooperador imprescindible comptava amb un home dedicat a controlar el transport de la droga, el seu emmagatzematge en un pis de seguretat i el disseny dels dobles fons. Aquesta persona també era l'encarregat d'aconseguir els vehicles per a l'organització. En el següent graó hi figurava l'encarregat de reclutar els transportistes que traslladaven la cocaïna fins a Anglaterra i de la venda de part de la substància estupefaent a Barcelona. En aquest nivell també es trobava la persona encarregada de donar seguretat a les operacions, a fi d'evitar possibles robatoris o impagaments, i que amb aquest objectiu es traslladava a Anglaterra amb els camions.

stats