Societat 16/12/2012

Desarticulada una banda que ha estafat un milió d'euros en autopistes de l'Estat

Un enginyer barceloní de 76 anys confeccionava les targetes en un laboratori instal·lat a casa seva

Efe
1 min
Pastor culpa les concessionàries de l'augment dels peatges

MadridLa Policia Nacional ha desarticulat una xarxa que va estafar un milió d'euros en autopistes de peatge espanyoles en falsificar targetes de crèdit. Han estat detingudes 39 persones a Barcelona, Tarragona, València i Sevilla.

Segons ha informat aquest diumenge la Direcció General de la Policia a través d'un comunicat, l'organització comptava amb una xarxa de "comercials" que oferien a camioners les targetes falsificades en paquets de quatre unitats a canvi de 500 euros.

Un enginyer barceloní de 76 anys confeccionava les targetes en un laboratori instal·lat al seu domicili, on elaborava dos tipus de mitjans de pagament fraudulents, uns de vàlids només per a peatges espanyols i uns altres per fer servir a França, Alemanya i Itàlia.

Els encarregats de vendre les targetes se citaven amb els camioners en zones comercials o en arees de descans d'autopistes de Barcelona, o bé deixaven el material en un zulo perquè el recollís posteriorment el transportista.

Les targetes falses tenien una validesa d'un mes i estaven numerades de l'1 al 4 segons l'ordre en què havien d'utilitzar-les.

Segons aquestes fonts, els mateixos transportistes informaven els seus companys de l'existència d'aquestes targetes falsificades i sobre com utilitzar-les, i alguns dels camioners compraven més paquets del compte per revendre'ls.

stats