SOCIETAT
Societat 16/07/2012

Desarticulades dues organitzacions del sector dels hidrocarburs que han defraudat 120 milions d'euros

Detingudes 30 persones en diferents punts de l'Estat

Acn
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han permès desarticular dues organitzacions criminals que han comès un frau de 120 milions d'euros en el sector dels hidrocarburs. Es dedicaven a comprar grans quantitats de gasoil i gasolina sense pagar-ne l'IVA, i això els permetia vendre'ls a més bon preu.

S'han detingut 30 persones en diferents províncies de l'Estat i s'han escorcollat 23 domicilis. L'entramat utilitzat per les xarxes desmantellades comptava amb societats a Alemanya, el Regne Unit, el Pakistan, Bèlgica, Portugal, Itàlia, els Emirats Àrabs Units, Panamà i Espanya. A més, la policia ha intervingut 79 vehicles de gamma alta, 209 immobles i altres béns valorats en més de 55 milions d'euros.

Als detinguts se'ls acusa de delictes de blanqueig de capitals, organització criminal, contra la lliure competència, contra la hisenda pública i falsedat documental. L'operació, anomenada 'Bashnya', s'ha dut a terme a Espanya, Portugal i Suïssa, i va començar el febrer passat, quan la Guàrdia Civil va tenir notícies d'un possible frau en aquest sector.

stats