Desarticulat un grup de distribució de productes falsificats per a la venda ambulant

Hi ha quatre germans implicats que importaven la mercaderia de Portugal per vendre-la a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat a proveir de productes falsificats els venedors ambulants de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'operatiu policial ha permès detenir dues persones i investigar-ne dues més. Es tracta de quatre germans d'origen marroquí, establerts a Barcelona, Badalona i València, que importaven des de Portugal material tèxtil falsificat, roba i sabatilles d'importants marques comercials.

Una part de la mercaderia es destinava al Marroc, on era distribuïda a petits comerciants, i l'altra era enviada a Catalunya, segons ha informat l'ACN. Després d'una sèrie d'escorcolls en domicilis i trasters, la policia va poder detenir dos dels germans. En les entrades hi van intervenir 600 ampolles de colònia i 6.000 peces de roba de primeres marques preparades per distribuir. La policia considera que es tracta del principal punt de distribució de mercaderies per a la venda ambulant.

Els fets es remunten al mes de maig del 2017 quan els Mossos van detectar que una gran part dels venedors ambulants de Barcelona adquirien els seus productes a un mateix proveïdor. Els agents van comprovar que una gran part d'aquests productes eren introduïts per un grup criminal format per quatre germans d'origen marroquí establerts a Barcelona, Badalona i València.

Els productes s'emmagatzemaven en diferents trasters de la zona metropolitana de Barcelona i després es distribuïen entre els venedors ambulants, que els oferien als principals llocs turístics de la ciutat de Barcelona i l'entorn metropolità.

El dia 21 de març la policia va entrar i escorcollar un domicili que la banda tenia a Barcelona i dos més de Badalona. També es van escorcollar quatre trasters als districtes de Sant Andreu de Barcelona i en dos més a Sant Boi de Llobregat. L'endemà van detenir un dels germans al districte de Ciutat Vella, on vivia. El 4 de maig van detenir a Barcelona un altre membre del grup. 

Dies més tard, els altres dos germans van declarar al jutjat d'instrucció número 2 de Badalona com a investigats. Els detinguts són presumptes autors d'un delicte continu contra la propietat industrial i grup criminal. Després de declarar, el jutge va decretar per a tots quatre llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars.

Més continguts de