Societat
Societat 21/05/2011

Desarticulen un clan d'origen serbi per haver comès més de 100 robatoris i estafes a l'estat espanyol

En l'operació s'han detingut vint-i-nou persones que actuaven a l'estat espanyol, Portugal i França i s'han recuperat quatre quilos de joies, dos lingots d'or falsos i 70.000 euros en efectiu

Acn
1 min

BarcelonaAgents de la policia espanyola han desarticulat un clan d'origen serbi que havia comès més de cent robatoris en habitatges, estafes amb diner fals i delictes d'amenaça i blanqueig de capitals. En l'operació s'han detingut vint-i-nou persones que actuaven a l'estat espanyol, Portugal i França i s'han recuperat quatre quilos de joies, dos lingots d'or falsos i 70.000 euros en efectiu.

La investigació, tutelada per la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número dos de Dènia, se centra en un grup que pressumptament es dedicava a cometre robatoris a la província d'Alacant, malgrat que també comptaven amb centres d'actuació a Guipúscoa, Castelló i Tarragona. Els assalts es duien a terme pel procediment de la "relliscada" –consistent en alliberar el pestell del pany amb una targeta– i els executaven les dones del grup i els menors, a qui amenaçaven a "tallar-los el coll" si no sostreien suficient or.

El clan també estafava seguint el procediment del 'Rip Deal'. Els caps del clan viatjaven per l'estat espanyol i es presentaven a les víctimes com a inversors estrangers oferint-los intercanvis de divises amb importants comissions. Els lladres aprofitaven la transacció, que es feia en llocs públics i concorreguts, per lliurar els bitllets falsos a canvi de la moneda de curs legal.

Les primeres detencions es van produir al mes de març a Hondarribia, seguides de les d'Alacant i els registres a Tortosa, Alcanar i Vinarós, on es van capturar dinou membres més de l'organització. Un dels detinguts és un joier d'origen italià que pressumptament encobria les joies procedents dels assaltants. Gran part del material recuperat es va trobar en una finca de Vinarós i entre els objectes destaca un mòbil valorat en 7.000 euros.

stats