Societat 20/03/2011

Descarrila un tren de Rodalies a l'estació de Sitges i causa tres ferits lleus

Quatre dels sis vagons d'un tren de Rodalies han descarrilat a les set de la tarda prop de l'estació de Sitges. La circulació de la línia 2 de Rodalies ha quedat tallada en els dos sentits de la marxa i vint autocars cobreixen des de poc abans d'un quart de nou del vespre el servei alternatiu entre Sitges i Vilanova i la Geltrú

Redacció
2 min

BarcelonaUn tren de passatgers de la línia 2 de Rodalies ha descarrilat aquest diumenge a la tarda a Sitges. En l’accident han descarrilat quatres dels sis vagons del tren, de 2 pisos, tot i que no han bolcat. Finalment, i segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha enviat al lloc quatre ambulàncies, han estat tres les persones ferides de caràcter lleu a causa de l’accident. L'afectació s'ha produït a les set de la tarda a uns 500 metres del recinte de l'estació de Sitges. En aquells moments hi havia uns 400 passatgers al tren que han estat evacuats fins a l'estació.

Des de quarts de nou, Renfe ha activat un pla alternatiu per carretera entre Sitges i Vilanova amb un dispositiu que compta amb 20 autocars i personal d'informació i atenció al client. Pel que fa al trànsit ferroviari, ha quedat interromput a l'estació de Sitges i la línia ha quedat dividida en dos trams: un entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú i un altre entre Sitges i l'Estació de França de Barcelona. La companyia treballa per poder cobrir el trajecte entre Sitges i Vilanova i la Geltrú per carretera. Els trens de la línia 13 i 14 (entre Barcelona i Lleida), 15 (entre Barcelona i Riba-Roja d'Ebre) i 16 (Barcelona-Tortosa) de Rodalies circulen desviats per la línia de Vilafranca del Penedès.

Com a conseqüència del descarrilament, la Direcció General de Protecció Civil ha activat inicialment el pla Ferrocat, però l'ha desactivat a tres quarts de nou, quan tots els passatgers i ferits en el descarrilament han estat atesos i evacuats.

El descarrilament d'aquest comboi arriba menys de 24 hores després de la reobertura de la línia 4 de Rodalies entre Terrassa i Manresa després que un tren topés amb una pedra que estava enmig de la via a Vacarisses (Vallès Occidental), on va caure per una esllavissada provocada per les pluges del principi de setmana.

Per la seva part, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha parlat de l'accident a Twitter, celebrant que "no hi ha hagut danys personals" i afirmant que "exigirem a ADIF la revisió exhaustiva de l'estat de les línies"

stats