SOCIETAT
Societat 25/07/2013

Descarrilament mortal d'un tren a Galícia

Al menys seixanta morts i més d'un centenar de ferits en l'accident d'un tren Alvia a Santiago de Compostel·la

Ara / Efe
1 min

BarcelonaUn tren Alvia que cobria la ruta entre Madrid i Ferrol amb 218 passatgers ha descarrilat a Galícia, a l'entrada de Santiago de Compostel·la, a les 20.41 h del vespre d'aquest dimecres. L'últim balanç de víctimes, facilitat per la delegació del govern espanyol a Galícia, apuntava a almenys seixanta morts. El president del Tribunal Superior de Justícia de Galícia, Miguel Ángel Cadenas ha apuntat que amb tota probabilitat encara es trobaran més cadàvers entre la ferralla. Aquests temors es basen en el fet que un vagó que ha sortit disparat encara no ha pogut ser examinat a fons pels serveis d'emergències. El nombre de ferits supera el centenar.

Tretze vagons han descarrilat i alguns s'han incendiat, tot i que les flames ja s'havien extingit a les 22.30 hores, han informat a Efe fonts hospitalàries i policials. L'excés de velocitat s'apunta com a principal causa del descarrilament.

Efectius de la Policia Nacional, la policia local i els Bombers s'han desplaçat al lloc dels fets i han acordonat la zona, a més de tècnics d'Adif, que ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de l'accident.

El primer comunicat oficial de Renfe, a les 23.29 h, informa que en el tren viatjaven un total de 218 passatgers a més de la tripulació. Renfe ha habilitat un telèfon per atendre els familiars de les víctimes.

stats