societat
Societat 05/06/2011

Descobreixen a Girona un estafador que es fa passar per fals policia municipal

El delinqüent ven espais publicitaris a empreses gironines per a una revista inexistent. L'estafador actua per telèfon i correu electrònic, utilitza un to agressiu i demana 5.000 euros pels anuncis

Acn
1 min

BarcelonaLa Policia Municipal de Girona ha detectat un estafador que es fa passar per agent del cos i intenta enganyar empresaris demanant-los diners per posar publicitat en una suposada revista.

L'estafador, que utilitza un to agressiu, se serveix del correu electrònic per donar veracitat a l'engany.

A principis de setmana, un home va trucar, des d'un número desconegut, a les oficines centrals que una constructora té al centre de Girona. L'home, que es va identificar com a agent del Servei d'Informació de la Policia Municipal de Girona, va demanar al gerent 5.000 euros en concepte de publicitat per posar a una revista de l'associació policial. El fals agent, que parlava amb "to agressiu", va dir al directiu que s'havia de decidir de pressa, i que en una hora li havia de donar resposta.

Un correu electrònic per reforçar l'engany

Després de la conversa, la constructora va rebre un correu electrònic en nom de l'associació policial recordant-los la petició dels 5.000 euros. El gerent de la constructora, estranyat per la situació, va posar-se en contacte amb la Policia Municipal i va comprovar que el suposat agent amb qui havia parlat era, en realitat, un estafador.

La Policia Municipal de Girona té constància d'un altre cas similar i alerta els empresaris que desconfiïn si algú els truca demanant-los publicitat per a una revista policial.

L'engany que s'ha detectat a Girona no és nou. De fet, des de fa mesos s'han detectat estafadors que fan servir la mateixa estratagema en altres ciutats de l'estat, com Granada, Elx, Vitòria o Oviedo.

stats