Publicitat
Publicitat

Món

Descobreixen una nova espècie de dofí a Austràlia

La població existent ronda els 150 exemplars. L'última vegada que es va descobrir una nova espècie de dofí a Austràlia va ser al segle XIX

Científics australians han descobert una nova espècie de dofí a les costes del sud del país, malgrat que han alertat que es tracta d'una espècie en perill d'extinció -la població existent està al voltant dels 150 exemplars-, segons informen diversos mitjans locals.

El cetaci, que respon al nom científic de Tursiops australis, es localitza a la badia de Port Phillips, als llacs de Gippsland i a les aigües de l'illa de Tasmània i d'Austràlia del Sud.

La troballa, feta per la científica Kate Charlton-Robb de la Universitat de Melbourne, es va fer després de comparar els cranis i l'ADN d'aquesta espècie amb la del dofí mular o nas d'ampolla ( Tursiops truncatus). "La morfologia del crani i l'externa així com la coloració i la part genètica són bastant diferents", va dir la investigadora a l'emissora ABC.

L'objectiu principal dels científics és treballar per la conservació d'aquesta espècie. L'última vegada que es va descobrir una nova espècie de dofí a Austràlia va ser al segle XIX.

Més continguts de