Descobreixen com ho fa realment la boa constrictora per matar les seves preses

Una investigació d'un grup de científics dels Estats Units desmunta el mite que aquest tipus de serp asfixia les víctimes

Un  grup de científics dels Estats Units ha descobert el mètode que utilitza la serp boa constrictora per matar les seves preses, segons un estudi publicat a la revista britànica The Journal of Experimental Biology.

L'estudi, que es va dur a terme en rates prèviament anestesiades, va mesurar les funcions cardiovasculars dels rosegadors abans i després de ser atacats per la boa, per tal de registrar els efectes de l'atac sobre el sistema circulatori.

Els resultats de la investigació desmenteixen el mite que aquestes serps asfixien les preses, i demostren en canvi que l'atac de la boa constrictora el que fa és restringir el flux sanguini de les víctimes.

Aquesta restricció priva els òrgans vitals d'oxigen ( isquèmia) i destrueix ràpidament el teixit del cervell, el cor i el fetge, expliquen els experts.

Scott Boback, director de la investigació desenvolupada a la  Universitat Dickinson, a Pennsilvània (EUA), assegura que l'atac de la serp pot limitar també la respiració de la presa.

Així mateix, Boback ha apuntat a la cadena BBC que "una absència de flux sanguini causa la mort de l'animal molt més ràpid que l'asfíxia".

Els resultats de la investigació documenten, per primera vegada, la resposta fisiològica de la presa a la constricció de la serp.

Els investigadors s'han mostrat especialment interessats a descobrir com la boa constrictora ha arribat a desenvolupar aquest mètode letal, únic en el regne animal.