Societat 25/05/2012

Desmantellat a Gràcia un club de fumadors per tràfic de drogues

S'han detingut dues persones per tràfic de haixix i marihuana

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han desmantellat un club de fumadors de Gràcia, al carrer Jesús, per presumpte tràfic de drogues. Una investigació ha revelat que s'hi traficava amb drogues, marihuana i haixix.

Els agents han detingut dues persones com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i han localitzat a l'interior del local dos quilos de marihuana i prop d'un centenar de boles d'haixix preparades per ser transportades per persones que les duen dins el seu cos.

La investigació va començar el 9 de maig, arran de la denúncia d'uns veïns que van avisar la policia que a l'establiment es consumia marihuana.

En un primer moment, la Guàrdia Urbana va iniciar els tràmits administratius per determinar si l'activitat del local comptava amb la llicència corresponent. Els agents van comprovar que el club tenia autorització per fer només activitats com a centre de difusió cultural i que el titular de l'establiment, F.M.C., era també el propietari de l'associació independent d'autoconsum i medicina, que ja comptava amb antecedents policials per un delicte contra la salut pública.

Durant els dies posteriors, la policia va activar un dispositiu de vigilància i seguiment d'aquest local, que es va allargar diverses jornades. Els agents van aturar aleatòriament els individus que entraven i sortien del local per determinar si a l'interior s'hi estava produint alguna activitat il·lícita relacionada amb el tràfic de substàncies estupefaents. El resultat de la vigilància va comportar diversos comisos de substàncies estupefaents, tant de marihuana com d'haixix.

Els responsables de la investigació policial van iniciar diligències per informar el jutge dels resultats d'aquesta investigació i per demanar un registre i escorcoll de l'entitat. El jutge va autoritzar la intervenció en aquest espai, que es va fer de manera conjunta amb el cos dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana. A més de la droga, hi van trobar material com dues balances de precisió, 1.850 euros en metàl·lic i material informàtic.

Els agents van intervenir tot el material i van detenir dues persones per un presumpte delicte contra la salut pública. Es tracta d'Emmanuel A., de nacionalitat argentina, i Inés S.V., de nacionalitat espanyola, que van passar a disposició judicial.

stats