Si mai trobeu plàstics com aquests a la porta de casa, aviseu la policia: planegen robar-vos

Desmantellat un grup relacionat amb 12 robatoris en pisos de Barcelona durant l'agost

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns quatre homes per set robatoris amb força a interior de domicili i cinc en grau de temptativa. Els detinguts tenen edats compreses entre els 29 i 51 anys i són de nacionalitat georgiana.

Els investigadors van detectar que durant el mes d’agost, època en què molta gent marxa de vacances, havien augmentat els robatoris amb força a domicilis en una zona concreta del districte de Sants-Montjuïc. Com que el mètode utilitzat per entrar als pisos era el mateix en tots els casos, els Mossos sospitaven que es tractava d’un grup especialitzat. A partir d’aquell moment es va iniciar un dispositiu per detenir-los.

El 14 d’agost la víctima d’un robatori va avisar la policia i en arribar la patrulla va detectar marcadors de plàstic en altres domicilis de l’edifici. Per tant, els agents van decidir mantenir controlat aquest immoble i durant la nit van veure entrar-hi quatre homes. Més tard, un d’ells va sortir amb diversos estris usats per forçar panys i marcar portes i els Mossos van detenir-lo. La resta de lladres es van quedar a l’interior de l’edifici.

Un propietari es va trobar els lladres a dins

Cap a les 9.00 h de l'endemà, la víctima que havia alertat els Mossos va tornar al seu pis després d’haver dormit fora i en obrir la porta va trobar els tres sospitosos que havien tornat a entrar-hi i s’hi havien amagat. Els tres homes van deixar dues motxilles i diferents objectes i van fugir corrents, però els policies van detenir-los al carrer. Portaven 12.000 euros, diverses joies i estris per obrir portes.

Els lladres van cometre els robatoris en diversos blocs de pisos del mateix carrer i a l’interior dels edificis els agents van localitzar més domicilis amb marcadors de plàstic, de manera que no es descarten més denúncies, ja que encara hi ha molts veïns de vacances. Els investigadors també van detectar que els lladres havien forçat diverses bústies per comprovar si els propietaris estaven de vacances.

Els detinguts van passar a disposició judicial dimecres, 17 d’agost, i el jutjat en funcions de guàrdia va decretar-ne l’ingrés a presó.