Publicitat
Publicitat

Desmantellen un grup que va falsificar 1 milió en monedes de 2 euros

Fabricava a casa 12.000 monedes al mes de manera artesanal

La Policia Nacional ha detingut tres persones acusades de fabricar monedes de 2 euros de forma artesanal en els seus domicilis de Madrid. El grup va arribar a produir 12.000 monedes falses al mes durant els últims cinc anys, i la policia els hi atribueix un frau total d'un milió d'euros.

Un dels principals usos de les monedes falses, que els detinguts fabricaven en els seus tallers clandestins, eren les màquines expenedores de bitllets de transport de Madrid, ja que les falsificacions reunien les característiques tècniques suficients per no ser detectades.

Segons ha informat la Prefectura Superior de Policia, els detinguts creaven les imitacions de monedes en els seus propis domicilis amb estris com bombones de càmping gas, torns de precisió, ploms o radials. Els presumptes falsificadors van ser detectats quan van realitzar operacions fraudulentes amb les monedes falses en diferents màquines expenedores de bitllets i en diversos horaris.

Els sospitosos comptaven amb antecedents policials per diversos fets delictius, entre ells la falsificació de les antigues monedes de 500 pessetes.

En el registre dels habitatges dels agents van confiscar 8.000 monedes falses i altres 400 en procés de fabricació. A més a més, van trobar motlles emprats en l'elaboració de les falsificacions, diversa maquinària i eines com un torn de precisió, radials, bombones de càmping-gas, fulles, tornavisos, preses i plom.

Més continguts de