EL MODEL ENERGÈTIC DEL FUTUR
Societat 27/10/2011

"Després de l'accident nuclear de Fukushima no canviarà res"

L'escenari energètic que s'ha obert després de la tragèdia nuclear del Japó segueix tan dividit com sempre: pro nuclears i ecologistes discrepen sobre les conseqüències mediambientals i econòmiques.

Thaïs Gutiérrez
1 min
Treballadors de la central japonesa de Fukushima treballen per tapar les fuites radioactives un mes després de l'accident nuclear.

Barcelona.L'accident nuclear que es va patir a la central de Fukushima, al Japó, al mes de març "no canviarà res", segons va dir ahir Helmut Engelbrecht, director executiu d'Urenco, una multinacional que es dedica a l'enriquiment d'urani. La situació, segons aquest expert, és més aviat prometedora per al desenvolupament de l'energia nuclear, especialment a l'Àsia. "Als països de l'Àsia Oriental es viurà un renaixement nuclear els pròxims anys, encapçalats per la Xina, Malàisia i el Vietnam, que no han canviat els seus plans energètics tot i l'accident del Japó", va dir ahir Engelbrecht, que va considerar una "llàstima" que Europa no exporti el seuknow-howa la zona. "És una pena que un sector tan desenvolupat a Europa i amb uns resultats de seguretat tan bons no es promocioni allà, perquè podríem evitar alguns errors que nosaltres ja vam cometre", va dir.

Veus crítiques

Les seves opinions, però, no agraden a tothom i entre els defensors de les energies netes hi ha molts detractors de les nuclears. Sven Teske, el director internacional de renovables de l'organització ecologista Greenpeace, n'és un. Ahir va dir que les nuclears "no són ni netes ni renovables" i va criticar que "per construir un reactor es tarden 10 anys i es perden tots aquests anys i un munt de diners que no s'inverteixen en energia neta".

stats