SOCIETAT
Societat 24/11/2011

Destapen una trama de matrimonis de conveniència a Barcelona

La Policia Nacional ha detingut 32 persones

Ara
1 min

BarcelonaLa Policia Nacional ha destapat una trama de matrimonis de conveniència dirigits a sol·licitar permisos de residència i ha detingut 32 persones.

Per celebrar els enllaços s'arribaven a pagar quantitats d'entre 3.000 i 6.000 euros. Un intermediari posava en contacte les parts interessades o bé es publicaven anuncis per Internet.

El funcionament era sempre el mateix: les unions es feien entre un ciutadà comunitari i un d'extracomunitari i s'inscrivien a un dels registres municipals de Catalunya. Això donava dret a l'estranger a sol·licitar el permís de residència de Familiar Comunitari de la Unió Europea, mentre que el ciutadà comunitari guanyava part dels diners. De fet, en algunes ocasions, un mateix individu constava en diversos registres en unió de fet amb diferents persones.

La majoria de les entrevistes, que són un dels tràmits a complir per demanar el permís de residència, van ser qualificades de "desfavorables" davant les evidents irregularitats que presentaven els sol·licitants: persones que era el primer cop que es veien, casos en què no parlaven el mateix idioma, etc.

Els detinguts estan acusats de delictes de falsificació documental, usurpació d'estat civil, delictes contra les relacions familiars, afavoriment de la immigració il·legal i delictes contra els drets dels ciutadans estrangers.

stats