BARCELONA
Societat 11/07/2011

Detectat un brot infecciós lleu al Centre Penitenciari de Tarragona

Els interns afectats responen de forma ràpida i efectiva al tractament i des de dissabte no ha aparegut cap nou cas

Redacció
1 min

SUCCESSOSUns 127 interns del Centre Penitenciari de Tarragona estan rebent tractament mèdic al Centre a causa d'un brot infecciós de caràcter lleu que es va detectar divendres passat, segons fonts de Justícia.

Cap dels reclusos no ha requerit atenció hospitalària i tots presenten una bona i ràpida evolució. De moment no hi ha treballadors afectats.

Divendres al vespre una trentena d'interns van començar a presentar símptomes compatibles amb un quadre d'amigdalitis (amígdales vermelles amb plaques de pus) amb febre d'entre 37 i 39 graus i, en alguns casos, mal de cap.

Els serveis sanitaris del Centre van recollir mostres per analitzar i es va detectar que el causant de la infecció és un bacteri estreptococ que es contagia molt ràpidament.

Des del primer moment, els responsables de la presó van prendre les mesures oportunes per tractar els interns i es van activar mesures per evitar el contagi.

Per això s'han suspès momentàniament les comunicacions especials, les conduccions previstes a altres centres o als jutjats i diferents activitats del Centre i s'han pres les oportunes mesures profilàctiques (ús de mascaretes i guants per part del personal).

La Unitat de Vigilància Epidemiològica de l'Agència de Protecció de la Salut ha obert una investigació per determinar l'origen d'aquesta infecció lleu.

stats