Societat 12/10/2011

Detecten dues erupcions submarines a la costa sud del Hierro

Salvament Marítim ha trobat dues taques amb olor de sofre i peixos morts, el que indicaria les erupcions sota el mar. Estan més a prop de la costa del que s'havia pensat inicialment

Efe
1 min
Habitants de La Restinga, abandonant el poble. Efe/ Cristobal García

ValverdeEl Cabildo de l'illa del Hierro ha confirmat l'existència de dues erupcions submarines properes al sud de l'illa. Un equip de Salvament Marítim ha detectat aquest dimecres dues taques al mar amb forta olor de sofre i peixos morts, el que confirmaria l'erupció submarina, segons els científics.

El director de Seguretat i Emergències de Canàries, Juan Manuel Santana, ha explicat que aquests dos focus d'erupció s'han localitzat més a prop de la costa del que es pensava: un està a 3,7 quilòmetres i a 750 metres de profunditat; l'altre està a 1,8 quilòmetres i a 500 metres sota el nivell del mar.

Ambdues erupcions han estat molt properes al poble pescador de La Restinga, a la zona més meridional de l'illa, que va ser evacuat el dimarts per precaució. Avui molts veïns de la població han tornat a casa seva per agafar alguns efectes personals ja que les autoritats els havien dit que no saben quan podran tornar-hi.

stats