Successos
Societat 25/01/2012

Detenen a Barcelona un fugitiu acusat d'assassinat i atracament als EUA

L'operació s'ha fet en col·laboració amb l'FBI i US Marshal

Efe
2 min

BarcelonaAgents de la Policia Nacional, en col·laboració amb l'FBI i US Marshall, han detingut a Barcelona un perillós delinqüent buscat com a presumpte autor d'un atracament comès fa un mes a Connecticut (EUA), on va assassinar un joier per robar sis diamants valorats en 300.000 dòlars.

Segons ha informat avui la Policia Nacional, la detenció d'Andrew Robert L., de 41 anys i nacionalitat nord-americana, es va practicar ahir a la capital catalana, on es trobava residint amb la família.

El detingut està acusat d'atracar el passat dia 8 de desembre una joieria a la localitat nord-americana de Wesport (Connecticut), on es va apoderar de sis diamants valorats en més de 300.000 dòlars després de disparar amb un revòlver contra els dos propietaris de la joieria, un dels quals va morir com a conseqüència de les ferides.

L'altra víctima de l'atracament va poder alertar la policia després del succés i va descriure el delinqüent, cosa que va permetre els agents nord-americans identificar el presumpte atracador.

Després de diversos dies d'investigació, el 10 de gener passat el Tribunal del districte de Connecticut va emetre una ordre internacional de recerca i captura contra Andrew Robert L. per un assassinat consumat, un altre en grau de temptativa, atracament i utilització d'armes de foc per causar mort.

Després de sospitar que el fugitiu podria haver-se refugiat a Espanya, la policia espanyola va establir un equip de treball conjunt amb l'enllaç de l'FBI a l'ambaixada dels EUA a Madrid i amb agents del US Marshall i van descobrir que el fugitiu es podria haver traslladat amb la família a Barcelona.

Els agents van intensificar la seva recerca a la capital catalana fins que ahir van localitzar el seu parador, en un domicili del carrer Pau Casals, a la zona alta barcelonina.

En el registre del domicili on vivia el presumpte assassí es van trobar diversos efectes que estan relacionats amb la comissió dels delictes, entre ells una ràdio de baixa freqüència de 200 canals, documentació diversa, un passaport i un ordinador portàtil, encara que, pel que sembla, no van trobar armes.

El detingut passarà a disposició de l'Audiència Nacional perquè tramiti la seva extradició una vegada l'equip investigador, format per agents del grup de localització de fugitius de la UDICO central de la Comissaria General de Policia Judicial, del Grup II de Crim Organitzat de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, l'oficial d'enllaç de l'FBI a Madrid, agents de US Marshall i policies de la ciutat de Wesport, acabi les seves indagacions.

stats