SOCIETAT
Societat 17/04/2012

Detenen a Barcelona el cap d'un clan de narcotràfic que venia a veure el Barça-Milan

La xarxa es dedicava a portar cocaïna d'Amèrica del Sud a Europa i tenia membres repartits entre Holanda i Espanya. L'afició futbolística del capo va facilitar la detenció

Efe
2 min

BarcelonaLa Policia Nacional ha aconseguit detenir a Barcelona el presumpte cap d'una xarxa internacional de narcotràfic que es dedicava a portar cocaïna d'Amèrica del Sud a Europa. L'afició futbolística del capo, que va viatjar a la capital catalana per assistir al partit entre el Barça i el Milan, va facilitar la detenció.

Segons ha informat avui la Policia Nacional en un comunicat, s'han detingut, en una operació conjunta amb la policia holandesa, cinc dels membres de l'organització que importava cocaïna i altres drogues d'Amèrica del Sud a Holanda.

Segons la policia, la banda -dos dels membres de la qual han estat detinguts a Espanya i tres a Holanda- també es dedicava al blanqueig dels beneficis produïts per la seva activitat il·lícita.

Quan la policia va assabentar-se que el presumpte cap de la banda s'havia desplaçat a Barcelona el passat 3 d'abril per veure el partit de quarts de la lliga de Campions entre el Barça i el Milan, els agents van actuar ràpidament i el van arrestar així que va arribar a la capital catalana.

L'operació policial, denominada "Tidore", va començar a Holanda quan les autoritats neerlandeses van tenir coneixement de la presència d'un grup delictiu dedicat al tràfic de drogues al seu país que comptava amb membres residents a Espanya. Després de les primeres indagacions, els agents van localitzar tres integrants de l'organització, dos d'ells a Vigo (Pontevedra) i un tercer a Barcelona.

Els dos individus localitzats a Vigo es van desplaçar a Amsterdam, on la policia holandesa els va arrestar a l'aeroport d'aquesta ciutat i va aconseguir la detenció d'un tercer membre de l'organització.

En el marc d'aquesta operació realitzada per la Brigada de Blanqueig de Capitals de la UDEF Central, en col·laboració amb la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona, s'han registrat sis domicilis -dos a Espanya- en els quals s'han intervingut un vehicle de luxe, set rellotges d'alta gamma i 10.000 euros en efectiu.

stats