TERRORISME

Detenen un home a l'Hospitalet per enaltiment i suport a organitzacions terroristes jihadistes

El detingut procedia d'un dels camps de refugiats palestins que hi ha al Líban i es trobava en un "avançat grau" de radicalització

Agents de la policia espanyola han detingut a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) un ciutadà espanyol d'origen palestí per un delicte d'enaltiment del terrorisme i la incitació a l'odi per motius religiosos i xenòfobs i per la seva presumpta integració en una organització terrorista, ha informat la policia en un comunicat.

La investigació es va iniciar l'octubre del 2016, després de detectar-se a Facebook un perfil administrat pel detingut des del qual es realitzaven "constants" publicacions d'enaltiment i suport a organitzacions terroristes de caràcter jihadista, encaminades a enaltir atemptats del  Daeix, Al-Qaida i altres grups. A més de vigilar la seva activitat en xarxes socials durant diversos mesos, la policia espanyola ha mantingut un ampli dispositiu de control sobre totes les seves activitats i ha constatat que es trobava en un avançat grau de radicalització islamista.

El detingut procedia d'un dels camps de refugiats palestins que hi ha al Líban, i havia manifestat en repetides ocasions tenir un odi visceral cap a Israel, cap a la població xiïta i també cap a Espanya i la resta dels països occidentals, alhora que donava suport a la presència d'organització jihadistes com el Daiex als camps de refugiats libanesos.

Seguidor d'un clergue radical


Així mateix, es considerava ferm seguidor del clergue salafista radical Khaled al-Rashed, que es troba actualment a la presó a l'Aràbia Saudita per haver realitzat constants crides als musulmans de tot el món perquè se sumessin a la jihad a l'Iraq i haver demanat als països àrabs que declaressin la guerra a Occident.

Després de la seva detenció, la policia ha dut a terme diversos escorcolls al seu domicili. E ntre els efectes intervinguts, destaquen dos ordinadors portàtils;  una CPU;  quatre discos durs;  quatre telèfons mòbils;  diversos DVD, memòries USB, targetes SIM i micro SD;  agendes i documentació diversa, i 1.600 euros en efectiu.

Aquesta operació s'ha desenvolupat sota la supervisió del jutjat central d'instrucció número 5 i la coordinació de la Fiscalia de l' Audiència Nacional.