Societat 21/04/2011

Detenen a Lagos un sospitós de la mort de Toni Gavarró, segons el diari nigerià 'Vanguard'

El presumpte assassí és un agent de policia que hauria intentat robar el metge català amb dos còmplices i ja ha estat destituït del seu càrrec

Acn
2 min

BarcelonaLa policia de Lagos ha detingut aquest dijous un sospitós de l'assassinat a Nigèria aquest dimecres del metge català de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, Toni Gavarró, segons informa el diari nigerià 'Vanguard' en la seva edició 'on line'. El detingut ha estat identificat com a Rafael Ikechukwu Maduabuchi. Paral·lelament, la policia ha destituït del seu càrrec un agent de policia presumptament implicat en l'assassinat de Gavarró quan, juntament amb dos còmplices, volien robar el català. Un dels presumptes autors del crim, també policia, s'afronta actualment a un judici i també serà destituït. El comandant en cap de la policia de Lagos, Suleiman Abba, ha condemnat els fets i ha afegit que la destitució de l'agent és una clara indicació que la policia nigeriana no té res a amagar, informa el diari 'Vanguard'.

El metge català de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, Toni Gavarró, ha mort assassinat a Nigèria en circumstàncies que encara es desconeixen. Gavarró, de 54 anys, és també cosí del president de la Generalitat, Artur Mas, segons han confirmat a l'ACN fonts del Govern. Fonts del Ministeri d'Exteriors també han confirmat a l'ACN la mort del metge i han explicat que l'assassinat va tenir lloc aquest dimecres i que va ser la policia qui es va posar en contacte amb el consolat espanyol a Lagos. Des del Ministeri no els consta que Gavarró residís habitualment a Nigèria.

Gavarró era treballador de la Unitat del Diagnòstic per la Imatge D'Alta Tecnologia (UDIAT) de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, feia tasques al laboratori com a analista biomèdic i també pertanyia al comitè d'empresa en representació de Sindicat Metges de Catalunya. Segons han explicat fonts sindicals, el metge es trobava de vacances a Nigèria.

Els fets van tenir lloc aquest dimecres a la capital del país, Lagos, que en les darreres setmanes viu un clima prebèlic des que fa unes setmanes es van celebrar les eleccions presidencials. La policia local es va posar en contacte amb el consulat espanyol, que tot seguit va posar els fets en coneixement de la família del metge.

Segons el Minsiteri d'Exteriors, es desconeix si el cos de Toni Gavarró serà repatriat a Catalunya o serà incinerat a Nigèria, ja que és una decisió personal de la família. De moment, familiars del facultatiu s'han desplaçat fins al país africà per fer-se càrrec del cos.

Companys de feina de l'UDIAT de l'Hospital Pasrc Taulí de Sabadell han recordat, en declaracions a l'ACN, que el metge assassinat com a "bona persona", "amic immillorable" i han explicat que el personal d'aquesta unitat del centre està "molt afectada".

stats