SOCIETAT
Societat 30/03/2011

Detenen a Pallaresos un exconvicte a qui acusen de la desaparició de dues persones

L'home va complir condemna per matar la seva anterior dona i el fill comú. Ara, el relacionen amb la desaparició de la seva següent parella i del cunyat d'ella. Des de fa dos anys no se sap res de cap dels dos

Redacció
2 min
L'acusat, custodiat per dos Mossos / 3CAT24.CAT

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut avui a Pallaresos, a la comarca del Tarragonès, un home a qui acusen de la desaparició, fa ja dos anys, de la seva exparella i del cunyat d'ella, segons informa el web 3cat24.cat. L'acusat ha passat set anys a la presó per dos assassinats anteriors: al 1988 va matar qui era la seva dona aleshores i un any més tard va acabar amb la vida del fill comú que tenien. Tot i que la condemna era de 57 anys, el bon comportament de l'home el va permetre sortir de la presó havent complert menys d'una vuitena part de la pena.

Els agents han escorcollat durant hores el bar propietat de l'acusat, on ell atenia els clients fins avui mateix. Més tard, han escorcollat el seu domicili per trobar alguna prova que el relacioni amb la desaparició de Júlia Lamas, la seva exparella, i Maurici Font, cunyat d'ella. La germana de la Júlia i dona del Maurici creu que el detingut podria saber on són i reclama que el cas no s'investigui com una desaparició voluntària. Segons el sumari del cas, en els dos últims anys cap dels dos desapareguts no ha registrat moviments als respectius comptes corrents. A més, ell, que és diabètic, no ha recollit la medicació que necessita.

No és la primera vegada que l'acusat, Ramon Laso, té problemes amb la justícia. L'any 1993 un tribunal el va condemnar a més de 57 anys de presó, dels quals amb prou feines va complir-ne set perquè el bon comportament i la feina a l'economat li van escurçar la pena. En aquella ocasió, va entrar a la presó per haver matat qui era la seva dona i el fill de tots dos, de només sis anys. En el cas d'ella, va deixar el cadàver a la via del tren per fer veure que s'havia suïcidat. En el cas del nen, va fingir un accident de cotxe que el van permetre cobrar tres milions i mig de pessetes de l'assegurança.

stats