Els Mossos descarten el mòbil terrorista en el cas del militar que va entrar amb munició a la Sagrada Família

L'home, que passarà aquest dimarts a disposició judicial, assegura que va ser un descuit

Ensurt a la Sagrada Família. Les alarmes es van disparar diumenge a la tarda quan els vigilants del control de seguretat del temple van detectar dins d'una motxilla, amb l'escàner de raigs X, cinc carregadors de pistola plens de bales. Els vigilants van aturar l'home que portava la motxilla i van avisar els Mossos d'Esquadra, que més tard van comprovar que a l'interior del cotxe del mateix home –aparcat a pocs metres del temple– hi havia una arma. Tot i això, l'home no es va alterar i va manifestar que era membre de l'exèrcit francès, cosa que s'ha pogut confirmar. L'home atribueix a un descuit el fet de portar els carregadors a la bossa. Els Mossos l'han detingut per tinença il·lícita d'armes, però han descartat que volgués atemptar a la Sagrada Família i donen per bona la versió del militar.

L'home està detingut a comissaria i aquest dimarts passarà a disposició judicial.

Els fets van passar pocs minuts després de les cinc de la tarda de diumenge, quan els vigilants van veure a la pantalla de l'escàner de l'arc de seguretat una motxilla amb diversos objectes sospitosos. A la bossa hi havia cinc carregadors amb bales d'una arma de 9 mil·límetres, una navalla i un punyal. Com fixa el protocol, els vigilants van comunicar la situació als Mossos, que es van traslladar fins al temple. Els agents van identificar l'home, que va facilitar la seva documentació i va explicar que era membre de l'exèrcit francès –destinat al sud del país–. L'home, que anava acompanyat de la seva parella, va dir que feia poc que havia fet pràctiques de tir i que s'havia oblidat que portava la munició a la motxilla.

A continuació els Mossos es van desplaçar fins al carrer Sicília, on el militar tenia aparcat el seu cotxe. A l'interior hi havia l'arma a la qual corresponien els carregadors. Els agents van detenir l'home per tinença il·lícita d'armes, ja que no té permís per portar armes a l'estat espanyol. Fonts policials asseguren que el detingut ha col·laborat en tot moment en la investigació i que s'ha mostrat tranquil, motiu pel qual els Mossos descarten el mòbil terrorista.

Aquesta situació s'ha produït la mateixa setmana que s'ha reforçat la vigilància a Barcelona coincidint amb les festes nadalenques i una alerta del departament d'Estat dels Estats Units, que va recomanar als seus ciutadans que evitessin el centre de la ciutat. La Rambla és un dels punts on més es percep el dispositiu policial, amb furgonetes, agents amb armes llargues i controls als vehicles que hi accedeixen. El reforç de la vigilància també s'estén al dispositiu de Cap d'Any a Barcelona.

Reforcen la presència policial a Barcelona per la celebració del Cap d'Any