Detenen dos homes acusats de la mort d'una veïna de 75 anys de Cabanes el febrer passat

Els Mossos també han arrestat un tercer home com a encobridor del crim

Els Mossos d'Esquadra han detingut en les últimes 24 hores a Sabadell i Mollet del Vallès dos homes de 29 i 72 anys com a presumptes autors de  la mort d'una veïna de Cabanes (Alt Empordà) el febrer del 2014. Els agents també han arrestat un altre home, de 69 anys i veí de Figueres, com a encobridor del crim. Un dels dos detinguts és el violador reincident Antonio García Carbonell, excarcerat l'octubre del 2013 —en aplicació de la doctrina Parot— després de passar divuit anys a la presó per diverses agressions sexuals i robatoris amb violència. Els Mossos van atrapar-lo aquest divendres en un operatiu contra la falsificació de diners en què es van detenir vint persones. La hipòtesi principal és que els detinguts es van equivocar de persona.

La víctima, de 75 anys, va ser trobada lligada i malferida en un camp a tocar de casa seva el dia 28 de febrer i es va morir quatre dies després a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona. La dona, arran del seu estat, no va poder explicar res del que li havia passat, cosa que va dificultar la investigació i va deixar un cas ple d'interrogants que encara continua sota secret de sumari.

Els detinguts passaran aviat a disposició del jutjat d'instrucció encarregat del cas, que al principi se sospitava que podia ser un assalt violent, ja que la víctima estava a tocar de casa seva, situada a la zona de l'Aigüeta de Cabanes. La dona tenia els peus i les mans lligats amb brides i estava molt malferida. Tenia moltes ferides a la cara, un fort cop al cap i també presentava signes d'hipotèrmia, cosa que feia pensar que havia passat la nit del 27 al 28 de febrer al ras.

Qui va localitzar la dona gran va ser un treballador d'una empresa pròxima, ja que a la zona hi ha un polígon industrial. L'home va anar a alertar els Mossos d'Esquadra i tant els agents com els serveis d'emergència hi van anar de seguida. A conseqüència de la gravetat de les ferides, la dona va haver de ser traslladada d'urgència a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on es va morir el 3 de març.