VIOLÈNCIA MASCLISTA

Dos detinguts per agressió sexual A dues menors a Mataró i Cadaqués

En els dos casos, les noies són menors d'edat

Els Mossos d’Esquadra van arrestar ahir dos nois per agressions sexuals a dues menors. Una de les agressions va passar a Mataró i l’altra a Cadaqués. En el cas de Mataró, la policia va detenir un noi de menys de 18 anys per una agressió comesa durant la Nit Boja de les festes de les Santes, la matinada del 25 al 26 de juliol.

L’agressió, segons l’ACN, s’hauria comès a la vora de l’estació de tren, lluny del centre de la festa. Per segon any consecutiu, el consistori havia posat en marxa un dispositiu de prevenció contra les agressions masclistes. La mateixa nit en què s’hauria comès l’agressió el personal municipal va informar 664 dones i 418 homes als punts informatius de la campanya.

Al segon detingut -de 25 anys, veí de Portbou i de nacionalitat francesa-, el van arrestar els Mossos i la Policia Local de Cadaqués ahir a la matinada. El noi i la menor es van conèixer durant la nit en una discoteca i, segons l’agència Efe, cap a dos quarts de sis del matí ell se l’hauria emportat a un portal fosc on l’hauria intentat forçar. La víctima s’hi va resistir i va patir diverses lesions. Un vianant va veure l’escena i va avisar la Policia Local, que quan hi va arribar va retenir el noi fins que els Mossos el van detenir.

Durant els primers mesos de l’any les denúncies per agressions sexuals han crescut un 14,59% a Catalunya respecte al mateix període de l’any anterior. Les denúncies per abusos sexuals, per la seva banda, han augmentat encara més, fins a un 15,65% respecte al 2017.