Societat 24/07/2011

Detenen un agressor sexual en sèrie que atacava les dones per l'esquena

El sospitós, un transportista de l'Arboç de 36 anys, i els Mossos li atribueixen set atacs comesos al Garraf, al Baix Penedès i el Maresme. El jutge l'ha enviat a la presó i la investigació continua

Acn
2 min

L'ArboçÉs transportista, veí de l'Arboç, té 36 anys i ha atacat almenys set dones, al Garraf, el Baix Penedès i el Maresme, però no es descarta que hi hagi altres atacs pendents d'aclarir en altres punts del territori. Els Mossos d'Esquadra han detingut l'agressor sexual en sèrie que buscaven des de finals d'any passat. Assaltava les dones per l'esquena en llocs i en moments en què no es podien defensar o trobar ajut. Les tirava a terra i es masturbava, sense arribar a la violació en el sentit estricte de la paraula, que implica la penetració.

Segons han explicat aquest diumenge fonts d'Interior i ha comentat el mateix conseller, Felip Puig –de visita a Lloret de Mar–, la investigació va començar quan es va denunciar una agressió sexual al Garraf. Els agents van relacionar-la amb altres casos del Maresme i Baix Penedès denunciats entre finals de 2010 i principis del 2011.

Aviat va quedar establert que l'agressor era un home alt, de complexió forta, i que duia un passamuntanyes. Tenia els ulls i les celles fosques i atacava les víctimes en una situació vulnerable, fos per la franja horària o pel lloc solitari on es produïa l'agressió, sovint a prop d'estacions de tren. A partir d'aquests detalls, es va esbrinar que feia de transportista, de manera que tenia llibertat d'horaris i es movia molt per diverses comarques.

Els investigadors van poder comprovar que havia estat als pobles on s'havien produït els atacs els dies i les hores dels atacs. En alguns d'aquests llocs els Mossos van poder recollir mostres biològiques per extreure l'ADN de l'agressor. Ara aquest perfil ha estat comparat amb una mostra biològica del detingut, i el resultat l'implica directament en algunes d'aquestes agressions.

A més, el detingut té antecedents per delictes contra la llibertat sexual, i el jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú l'ha fet empresonar provisionalment.

Felip Puig, satisfet

El conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha mostrat satisfet aquest diumenge per la resolució del cas. "En aquest cas ha donat fruit la bona feina dels Mossos d'Esquadra i la policia científica d'investigació criminal al llarg de més de sis mesos", ha afirmat. "La gent ha de saber que, qui la fa, la paga", ha afegit.

stats